Spausdinti

Mokymai ugdymo įstaigų maisto gamybos specialistams 

Kovo 5 d. Mažeikių politechnikos mokyklos Viekšnių skyriaus mokomojoje virtuvėje vyko seminaras ,,Sveikatai palankių šaltojo sezono patiekalų gamyba, naujausių technologijų taikymas ir patiekimas vaikų valgiaraščiuose“,

kurio tikslas susipažinti su kulinarijos naujovėmis, jos vystymosi tendencijomis bei maisto pateikimo tendencijomis vaikų ugdymo įstaigose, tobulinti ugdymo įstaigų maisto gamybos specialistų profesinę kvalifikaciją, skatinant įtraukti į vaikų valgiaraščius kuo daugiau sveikatai palankesnių maisto produktų ir patiekalų bei pritaikyti teorines žinias vykdant praktinį patiekalų gaminimą bei pritaikant receptūras realioje darbo vietoje.

Seminarą sudarė dvi dalys -  teorinė, kurios metu buvo pateikta medžiaga, kas trukdo mums sveikai maitintis, kaip maistą paversti savo draugu, o ne priešu ir praktinė dalis, kurios metu buvo pagaminti penki patiekalai. Seminaro dalyviai turėjo galimybę paragauti ir įvertinti pagamintus gaminius. Tarp dalyvių užsimezgė šiltas ir nuoširdus bendravimas, patirties pasidalijimas. 

Seminarą vedė lektorė Laura Blaževičiūtė iš VŠĮ „Tikra mityba“.

Praktinio mokymo vadovas Alfredas Vėlavičius